GG – Најкул емисија за gaming во светот

Одкога постои поимот “gaming” во Македонија чат пат никнувале емисии кој пробале да го репрезнтираат поимот но никогаш не ја доловиле неговата магија.

GG проектот е стартуван на 7 Октомври 2014 и негови контент креатори и водители се; Данко,Паци, Гораст и Бобо (од лево кон десно) и искрено по кул дечки и емисија околу gaming искрено нема да најдете.

Нивната страст кон gaming-от од детството изјаснета низ времето како поминато по флиперници, интернет кафиња, плејстејшн клубови, професионални-gaming клубови слободно може да ја забележите дека овие дечки се страствени љубители на игрици и штамата која се ствара околу нив. Начинот на која таа се  манифестира во GG е уникатната и носи своја посебна убавина околу целото шоу оваа емисија и целата нејзина екипа што ја креира. GG со над 3 сеозни и над 100 епизоди на својот грб е најдобрата и најдолгата емисија кога и да била креирана која се замарала за се околу gaming-от и вестите негови од светот.

Нивниот web портал каде што може да најдете новости за емисијата, нејзините водители и контент креатори  http://www.gg.mk/

Главниот дом на емисијава претставува нивниот Twitch канал https://www.twitch.tv/ggtvmk

 Доколку сакате да погледнете некој од нивните епизоди посете го нивниот youtube канал на GGTVMK

И не заборавајте да ги посетите на Facebook и да им дадете подршка

https://www.facebook.com/ggtvmk.show/

 

Неколку од нивните најпознати епизоди претставуваат легендарното интервју со САКСА после TI6 каде што во 10 минути може да дознаете какво е искуството да сте најдобар измеѓу најдобрите и какво доживување претставува да се натпреварувате и да учествувате во еден од најголемите и најпопуларни е-sport евенти на годишно ниво и да завршите на второ место и да освоите $3,427,126.

Следна легендарна епизода е со хостот на Јади Бурек Јанко Илковски кој е огромен љубител на игри дури од својата младост каде што разговара со другите водители како gaming-от во Македонија во 90-тите ги заземал своите први бебешки чекори низ времето и разделуваат свои искуства и спомени.

Доколку можете направете subscribe (250ден месечна донација или екивалентно на 2 испиени кафиња во центар, 1 пица од Доминос или 3 донери од Хамза)на нивниот twitch канал со тој чин директно би го подржиле тимот на GG олеснувајќи им ја нивната работа да бараат надворешни спонзори и донации, зголемувајќи го квалитетот на продукција и поголема мотивација за тимот да продолжат правејќи она што го сакаат, овој проект нарачен GG.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *